Polévka z pytlíku do vody sypána,
v moderní kuchyni vždycky je vítána,
složitá příprava není zde nutná,
občas se promíchá, výtečně chutná.
Sáčková rýže pak s pokrmem z konzervy
muži tvář zachmuří, brnká mu na nervy,
na židli u stolu je jako na trní,
když buchty práškové hostinu doplní.
Zanikla sláva domácí kuchyně?
Co k tomu řeknete,
babičky, maminky, tchýně?
Nedělní oběd
25. 1. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
26.1.2015 11:11
Ještě jednou navážu. Hrachovku z pytlíku totiž mám taky ráda. A když jsem s kamarádkou byla na hýčkacím pobytu v lázních s polopenzí, v poledne jsme si vždycky na pokoji zalily polívku do hrnečku nebo takový ten kelímek od Vitany, jedly jsme to v posteli, klábosily a bylo nám dobře. Díky, Vitano :)
Zdeněk Horenský
26.1.2015 08:30
Jsem rád, že můj náhodný nápad vyvolal takový ohlas. Faktem je, že některé pytlíkové polévky jsou docela dobré. S masem z konzerv je to již horší, dříve Luncheon meat byl docela k snědku, prý je to dnes hmota, která se rozpustí na pánvi.
Soňa Prachfeldová
25.1.2015 19:01
Domácí kuchyně je určitě pořád opěvovaná, v časové nouzi pomůže nějaký ten pytlík s polévkou,
Hana Rypáčková
25.1.2015 18:56
Žádný pytlík nemám,do hrnce ho nedám.
Radši maso naložím,dusím, peču, osmažím.
Příloha je za chvíli,rýže , knedlík, brambory...
Eva Mužíková
25.1.2015 18:45
Přestože jsem sama, ráda si uvařím dobré domácí jído. ALE, hrachová polévka z pytlíku nemá také chybu, jak píše Jana...
Alena Tollarová
25.1.2015 17:38
Jsem maminka, babička i tchýně, takže snad osoba dostatečně fundovaná k odpovědi. Nezanikla.
Marie Magdalena Klosová
25.1.2015 13:44
Také mám zásobu "polívčiček".Když mi hrozí smrt hladem,jsem ráda,že jsem za 5 min.zachráněna.
Lidmila Nejedlá
25.1.2015 13:32
Tak to jste si posteskl, pane Horenský. Polotovary slouží tam, kde chybí čas. Jinak se určitě většinou vaří. Myslím, že to také umíte.
Jana Šenbergerová
25.1.2015 13:04
Jediná pytlíková polévka, kterou se snažím mít vždy doma v zásobě, je hrachová se slaninou. Chutná nám, ale hlavní předností je rychlá příprava, obzvláště tehdy, když se vrátíme z cest a doma není nic k snědku. Jinak ovšem denně vařím pokud možno z čerstvých surovin. Přesto si myslím, že lepší je nevařit. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 52. týden
U tradic zůstaneme i na přelomu roku 2024 a 2025. Kvízové otázky tohoto týdne se budou týkat tradic novoročních.
AKTUÁLNÍ ANKETA