Karbanátky z cizrny a pyré

Karbanátky z cizrny a pyré

20. 1. 2015
Co takhle dát si cizrnové karbanátky? Jejich příprava není složitá, chutnají velmi dobře a jsou zdravé!
Budete potřebovat:
suchou cizrnu (0,5 kg namočit na noc a ráno zcedit a rozmixovat
1 cibule                                                           
3-5 stroužků česneku
2 lžíce nasekané zelené natě (petržel, celer, pažitka, podle chuti koriandr) 
až 2 lžíce hl. mouky (aby se to slepilo)
majoránka, oregano, mletý kmín,sůl , špetka pepře (podle toho, jak kdo koření a solí)
Postup:
Z rozmixované cizrny a dalších ingrediencí vytvoříme mícháním hmotu, ze které uhněteme karbenátky, obalíme v trojobalu a smažíme na dobrém oleji alespoň 6 minut do zlatova.

Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a  másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.




recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zoja Sedláčková
Taky už jsem nakoupila cizrnu a vyzkouším. A zaujal mne tvar karbanátků, jak Hanka pěkně využívá plochu pánve. Do pyré ještě přidávám cibuli, někde jsem to viděla i bez mléka, jako holandskou specialitu.
Soňa Prachfeldová
Takém jsem dnes naservírovala k obědu a nikdo neprotestoval, pyré výborné
Alena Vávrová
Dnes s úspěchem vyzkoušeno a bude zařazeno do repertoáru . Zeleninové a houbové karbanátky si dělám poměrně často, přibudou i luštěninové. Díky Hani.
Olga Štolbová
Hani díky, určitě zkusím, jen co budu zase obouručná, s jednou rukou toho moc nenavařím.
Jana Slavíková
Cizrna je výborná. Se suchou je o trochu víc práce (musí se namáčet), ale sterilovanou lze připravit velmi rychle. Stačí ji prohřát na zpěněné cibuli, přidat česnek, bylinky podle chuti a je hotovo. Dá se jíst za tepla i za studena.
Zuzana Pivcová
Mám ráda cizrnovou polévku a cizrnu jako přílohu, myslím, že je i lépe stravitelná než hrách.
Eva Mužíková
Hani, já si snad tu cizrnu koupím.... Velice hezky jsi nám to nafotila o popsala postup... díky
Jana Šenbergerová
Cizrnu mám moc ráda, jen si nejsem jistá, jestli si s ní poradí můj ponorný mixér. Vypadá to dobře a slibuje, že i chutně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.