Má milovaná Paříž
12. 1. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miroslav Štorch
13.1.2015 22:16
jak všichni víme, tak ve Francie žije po staletí mnoho lidí z francouzských kolonií. Od Alžírska až po Francouskou Polynésii nebo Guayanu. Není se co divit, že ve francouzských volbách získává mnoho hlasů nacionalistická pravice - Le Pen a nyní jeho manželka.
Marie Magdalena Klosová
13.1.2015 17:48
Naštěstí nejsou všichni fanatici.Nejsem proti pestrobarevnému obrazu Evropy.Ve Francii žijí už celé generace "barevných".A bez problémů.Je to celé asi velmi složité a určitě se to nevyřeší uzavřením hranic.To by byl návrat někam do zašlých věků!Bohužel "globalizace"má svá "pro" i "proti".A nutno podotknout,že "západní civilizace" asi není středem Vesmíru,jak by se mnozí chtěli domnívat.
Miroslav Štorch
13.1.2015 13:27
Asi před třiceti lety demografové a sociologové předpovídali, že dojde k velkému přílivu imigrantů do Evropy a USA. Lidé z chudých oblastí se budou snažit přesunout do těch blízkých bohatších. Do USA jsou to lidé z Mexika, Střední a Jižní Ameriky. Do Evropy jsou to zejména národy ze severní části Afriky a nyní i z válečných oblastí Sýrie, Iráku, Afghanistánu. Podle mého osobního názoru by arabští váleční uprchlíci měli zůstávat v arabských zemích - Egyptu, Libyi, Tunisu, Maroku atp. Jejich rychlý přesun do jiného stylu života v Evropě je velmi rizikový pro obě strany. Navíc Evropa nemá zájem na příchodu nekvalifikovaných pracovníků, kteří se musí učit nové jazyky a kulturní návyky. Nemluvě o zanesení chorob v Evropě vymizelých.
Zdenka Jírová
13.1.2015 00:17
Je nepochopitelné, proč většina představitelů evropských zemí nevidí hrozící nebezpečí pro kulturu Evropy? Vždyť bychom se dostali hluboko do středověku! To budeme zase pálit čarodějnice nebo kamenovat ženy? V 21. století nás válcuje náboženské šílenství a my si povídáme o demokracii s lidmi, kteří vůbec nevědí, co to je. Fanatismus přece nikdy nedá zapravdu jinému smýšlení. Strkáme hlavu do písku a děláme, že se to vyřeší samo. To si myslíme, že Oni odejdou radostně do své zdecimované pouště a opustí evropský blahobyt? To je až dětinsky hloupé. Ano, i já Jsem Charlie.
Zuzana Pivcová
12.1.2015 21:02
Já doufám v sílu pozitivní energie, kterou dokáže mnoho lidí vysílat. A pevně doufám, že nová generace, která se teď rodí, to zvládne.
Eva Balúchová
12.1.2015 20:25
Marie,máš ve všem pravdu.Já mám pocit,že to téměř všechny naše politiky nechává chladnými.Snad se po Paříži taky nad situací zamyslí.
Jana Šenbergerová
12.1.2015 18:29
Přesně tak, MM. Ohrožena je celá naše malinkatá planeta. Náš strach ji nezachrání. Také sázím na odvahu, neústupnost a rozhodnost s podporou SMÍCHU srozumitelného všem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA