Tak jak to tedy bylo? Omluvili
se komunisté národu, nebo ne?
20. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
20.12.2014 08:40
Lekla jsem se obrázku, moc předvánoční téma to není..
Nelze odpustit neodpustitelné. Ale mít mír v duši-uzdravuje.
Zuzana Pivcová
20.12.2014 07:47
Vyslovovat po letech nějakou omluvu za režim je naprosto formální a k ničemu. Stejné, jako by se Němci omlouvali za válku, co to dá lidem, jejichž rodiny skončily v koncentráku? Zvláštní, že právě starší generace u nás dodnes nemůže Němcům přijít na jméno, i když už dávno žijí potomci válečné generace, zatímco o komunismu takhle neuvažuje. Já jsem také měla tatínka, který byl naprosto čestný, z nebohatých poměrů, díky nadání vystudoval vysokou stavitelskou školu a ve 30.letech jako architekt pracoval pro firmu. Pak se těsně před válkou osamostatnil, měl svou doslova firmičku, za války zákaz staveb, po válce tzv. Národní správa, poté slavné znárodnění, cejch nepřítele režimu, neschopnost najít práci, srdeční choroba a obvinění, že simuluje, a krátce nato smrt. Přitom i stavební dělníci ho měli rádi a psali za něj petici, aby mu vše nesebrali. Zničený život, ale vím, někteří na tom byli daleko hůř.
Jan Blahoslav
20.12.2014 00:20
Oni se omluvili tak, aby to mohl, mimochodem velmi příjemný a rozumně vystupující právník soudruh (hodný strejda) Filip okecat. Nevolte komunisty, totalitní režimy vždy využívaly v historii ekonomické nejistoty.
Jana Záhlavová
19.12.2014 23:32
Tak to tedy pardon. Jsem sice už dost stará důchodkyně, ale komouše volit by mě nikdy nenapadlo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA