Sníte všechno jídlo,
které jste si koupili?
Ilustrační foto: pixabay.com

Sníte všechno jídlo,
které jste si koupili?

6. 1. 2016
gastronomie jídlo
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Společnost "Zachraň jídlo" by měla iniciovat u výrobců potravin, aby tak mysleli na nás tzv.singl - potraviny jsou baleny pro početné rodiny..V zahraničí je zcela běžné, že některé obchodní řetězce nabízejí prodej potravin v malém balení.
Zuzana Pivcová
Neplýtvám, ale občas se něco zkazí. Teda spíš zkazilo. Od té chvíle, co jsem změnila stravu a dietní návyky (hrozný termín!). si toho kupuji tak málo, že vše stačím zkonzumovat.
Jana Šenbergerová
Vzhledem k tomu, že máme čas a chuť denně si zajít koupit jen to, co jsme schopni zkonzumovat, než se to zkazí, určitě nepatříme k těm, kteří vyhazují. Zásobování má na starosti Pavel a já z toho, co spolu naplánujeme, vařím. Občas nás ale může zaskočit nečekaná návštěva, protože vařím opravdu jen pro dva. Konečně jsem se to naučila. :-)
Lidmila Nejedlá
Neplýtvám, jsem hospodyně.
Marie Seitlová
Já také nic nevyhazuji, kupuji jen tolik kolik sním. Nebo když mám větší množství, tak si naporcuji do mrazáku. Když uvařím více, dám do krabiček a opět zamrazím.
Květoslava HOUDKOVÁ
"Oříškem" pro mne bylo, když se odstěhovala dcera s manželem do svého domku. Oba mladí jedlíci měli rádi zásobenou ledničku - vždy však se kupovalo s rozumem, nevyhazovalo. Naučila jsem se pak "trefit" nakupování pro 1 osobu, event. malé zbytky hned poslouží do "úžasných receptů vlastní tvorby" = opět nic nevyhodím (při malém důchodu si plýtvání nemohu dovolit).
Naděžda Špásová
U nás se to občas stane, s tím se dá žít. Rohlíky jdou na strouhanku, chleba pro koně.
Ladislav Vesecký
Nic se u nás nevyhodí, vše se dá chutně zpracovat. Tak jak píše paní Várošová
Hana Rypáčková
My tedy nevyhazujeme nic. Uvaříme "z prdu kuličky" a všechno spotřebujeme včas. Než odjedeme, proberu lednici a všechno , co by se zkazilo , zamrazím. Nemusíme mít zásoby, prodejna je přes ulici. Naopak , když přijdu k dětem, připadá mi, že mají nabouchanou lednici, ale oni to spotřebují, je jich víc a víc jedí.Nemají čas na časté nakupování. To bychom prodělali kalhoty, kdybychom plýtvali potravinami/ říkala moje maminka/.Naštěstí Milan je ze stejných rodinných tradic a tak jsme děti vychovávali stejně.
Alena Várošová
U nás ano.např.koupím krkovici,uvařím kysané zelí,knedlík.Máme to s manželem na dva dny.Pečené maso zůstane,nejíme jej s chlebem ale dám na pánev cibulku,přidám zmrzlé houby,udělám omáčku a maso vložím do omáčky a máme jídlo na další den.Omáčka se dá jíst s rýží,či s knedlíkem.Tak podobně udělám velký hrnec polévky,polovinu zchládlou dám zamrazit.jednu polovinu jíme dva i někdy tři dny.Nevadí nám to.Potom uděláme jinou a vyndáme zase tu z mražáku. Stane se,ýe se zapomene někde rajče,které je nahnilé,plesnivý citron zplesniví přímo v sítče.Takže co s tím vyhodit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%