Ilustrační foto: pixabay.com
Sníte všechno jídlo,
které jste si koupili?
6. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
3.11.2015 21:15
Společnost "Zachraň jídlo" by měla iniciovat u výrobců potravin, aby tak mysleli na nás tzv.singl - potraviny jsou baleny pro početné rodiny..V zahraničí je zcela běžné, že některé obchodní řetězce nabízejí prodej potravin v malém balení.
Zuzana Pivcová
3.11.2015 20:59
Neplýtvám, ale občas se něco zkazí. Teda spíš zkazilo. Od té chvíle, co jsem změnila stravu a dietní návyky (hrozný termín!). si toho kupuji tak málo, že vše stačím zkonzumovat.
Jana Šenbergerová
3.11.2015 19:28
Vzhledem k tomu, že máme čas a chuť denně si zajít koupit jen to, co jsme schopni zkonzumovat, než se to zkazí, určitě nepatříme k těm, kteří vyhazují. Zásobování má na starosti Pavel a já z toho, co spolu naplánujeme, vařím. Občas nás ale může zaskočit nečekaná návštěva, protože vařím opravdu jen pro dva. Konečně jsem se to naučila. :-)
Marie Seitlová
3.11.2015 18:43
Já také nic nevyhazuji, kupuji jen tolik kolik sním. Nebo když mám větší množství, tak si naporcuji do mrazáku. Když uvařím více, dám do krabiček a opět zamrazím.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.11.2015 18:40
"Oříškem" pro mne bylo, když se odstěhovala dcera s manželem do svého domku. Oba mladí jedlíci měli rádi zásobenou ledničku - vždy však se kupovalo s rozumem, nevyhazovalo. Naučila jsem se pak "trefit" nakupování pro 1 osobu, event. malé zbytky hned poslouží do "úžasných receptů vlastní tvorby" = opět nic nevyhodím (při malém důchodu si plýtvání nemohu dovolit).
Naděžda Špásová
3.11.2015 18:36
U nás se to občas stane, s tím se dá žít. Rohlíky jdou na strouhanku, chleba pro koně.
Ladislav Vesecký
3.11.2015 16:09
Nic se u nás nevyhodí, vše se dá chutně zpracovat. Tak jak píše paní Várošová
Hana Rypáčková
3.11.2015 15:59
My tedy nevyhazujeme nic. Uvaříme "z prdu kuličky" a všechno spotřebujeme včas. Než odjedeme, proberu lednici a všechno , co by se zkazilo , zamrazím. Nemusíme mít zásoby, prodejna je přes ulici. Naopak , když přijdu k dětem, připadá mi, že mají nabouchanou lednici, ale oni to spotřebují, je jich víc a víc jedí.Nemají čas na časté nakupování.
To bychom prodělali kalhoty, kdybychom plýtvali potravinami/ říkala moje maminka/.Naštěstí Milan je ze stejných rodinných tradic a tak jsme děti vychovávali stejně.
Alena Várošová
3.11.2015 15:24
U nás ano.např.koupím krkovici,uvařím kysané zelí,knedlík.Máme to s manželem na dva dny.Pečené maso zůstane,nejíme jej s chlebem ale dám na pánev cibulku,přidám zmrzlé houby,udělám omáčku a maso vložím do omáčky a máme jídlo na další den.Omáčka se dá jíst s rýží,či s knedlíkem.Tak podobně udělám velký hrnec polévky,polovinu zchládlou dám zamrazit.jednu polovinu jíme dva i někdy tři dny.Nevadí nám to.Potom uděláme jinou a vyndáme zase tu z mražáku.
Stane se,ýe se zapomene někde rajče,které je nahnilé,plesnivý citron zplesniví přímo v sítče.Takže co s tím vyhodit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA