Moje retro: Chmelové brigády
29. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
30.11.2014 21:30
Taky jsem byla v 1969 s SVVŠ Ostrava-Vítkovice v Liběšicích. Ale z chmelu jsem se vracela do FM, kam se naši počátkem září přestěhovali a začala jsem chodit na gympl tam. Následující rok jsem byla taky na chmelu a s VŠB jsem byla na bramborách v Karlově/Jeseníky. A potvrzuji, jak tu kdekdo zmiňuje, tyto akce vždy stmelily kolektiv
Zoja Sedláčková
30.11.2014 14:40
Naše škola také jezdila i na bramborové brigády. Tam jezdili většinou ti, co nebyli na chmelu. Ve třeťáku jsme se ale domluvili, že se nabídneme jako celá třída, aby se netrhalo vyučování všem. O tom by byl další příběh. Tak snad někdy příště.
Jaroslava Handlová
30.11.2014 14:35
Mě příběh pobavil, stejně jako zmíněný film Starci na chmelu. Já jsem to nezažila, protože u nás se jezdilo jen na bramborové brigády. Ale to bylo ráno odjezd na pole a večer domů. Tak na příliš mnoho taškařic čas nezbýval.
Zdenka Žichovská
30.11.2014 09:51
Při čtení příběhu jsem se vrátila ve vzpomínkách na naši chmelovou brigádu v roce 1963. Slamníky, studená voda.......přesně tak to bylo i u nás. Dodnes si pamatuji "rýmovačku", kterou jsme ukončily tuto brigádu. Nikdy více Zálužice, nepůjdeme na chmelnice. To si přejí zdravotnice střední školy Vítkovice.
Hana Šorejsová
30.11.2014 08:32
Zojo, též jsem si zavzpomínala, byla jsem na gymnasiu 3x na Žatecku, a byl to hezky čas, tam se vždy lidi skamarádili, ale by to fajn i s profesory. Hezky jste to popsala.
Hana Rypáčková
30.11.2014 07:56
Zuzko, my starší ročníky jezdily ,brambory zvládaly základky, záleželo asi na profesorech, jak byli zvyklí.Naši tíhli na chmel na Žatecko a na lyže do Krkonoš, i když Šumava byla za humny.
Marie Magdalena Klosová
29.11.2014 23:27
Ostravská SVVŠ jezdila do Liběšic a naši nástěnku pak zdobil
poměrně dlouhou dobu nápis:"Nikdy více Liběšice!"a k němu
náležely fotky s více či méně otrávenými ksichtíky "slečen",které očekávaly romantický příběh ze "Starců"a dočkaly se tvrdého "teroru"ze strany své postarší třídní profesorky.Stejně ráda vzpomínám.
Marie Magdalena Klosová
29.11.2014 23:27
Ostravská SVVŠ jezdila do Liběšic a naši nástěnku pak zdobil
poměrně dlouhou dobu nápis:"Nikdy více Liběšice!"a k němu
náležely fotky s více či méně otrávenými ksichtíky "slečen",které očekávaly romantický příběh ze "Starců"a dočkaly se tvrdého "teroru"ze strany své postarší třídní profesorky.Stejně ráda vzpomínám.
Zuzana Pivcová
29.11.2014 20:41
Studenti z jižních Čech na chmel nejezdili. Alespoň náš ročník ne. Stačily nám bramborové brigády na Dačicku. O něčem už jsem se zmínila ve vzpomínce na zemřelou spolustudentku Evu ("Měla už málo času"). Podmínky bývaly hodně drsné, ale je pravda, že nás společný pobyt spřátelil daleko víc než škola. I když tak barvité jako ve Starcích to zdaleka nebylo.
Alena Vávrová
29.11.2014 20:07
Už jsem tu jednou psala, že chmelové brigády mne minuly a chmelové románky znám jen z vyprávění. Měli jsme ve třídě jen 7 hošů, tak holky chodily randit "ke kapličkám" (Ostré u Úštěku - tehdy to byly ruiny) s o rok mladšími prváky ;-)). Naše poněkud starší a upjatá třídní profesorka z toho měla stejné osypky jako já po prvním dnu na chmelnici.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA