Odešel vynikající český
hudebník Petr Hapka
25. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
26.11.2014 20:49
Vzpomínám, že v polovině 60. let, kdy mě hodně chytily písničky, byla u nás autorská dvojice Petr Hapka-Petr Rada vždy zárukou kvality. Na pana Hapku si vzpomínám též v souvislosti s kočkami. Vyprávěl, že má doma několik svých a ještě krmí venku kočičí "bezdomovce". Na jedné výstavě koček v hotelu Pyramida, kde sestra vystavovala kartouzáka, dnes 15letého Míšu, se u nás najednou zastavil pan Hapka, pořád se na Míšu díval a pak přátelsky řekl: Měl jsem taky takového. Vůbec se nechoval jako primadona. Bohužel ale už léta vypadal moc nezdravě, jako kdyby ani nejedl.
Hana Rypáčková
26.11.2014 07:52
Je mi to moc líto, takový mladý člověk...Děkuji mu za hudební zážitky, které mi ho budou stále připomínat.
Vladka Steinová
26.11.2014 07:01
Dobrý den, nezapomutelná je i skladba p.Hapky vytvořená pro Zpívající fontánu na kolonádě v Mariánských Lázních. Úžasná je i hudba k mnoha filmům. Byl to vynikající hudební skladatel. Jeho hudba zůstane navždy v našich srdcích.
Miroslav Štorch
25.11.2014 22:57
Škoda každého člověka, který zemře předčasně. V březnu letošního roku byl na operaci s kyčlí. Co vše se stalo potom nevíme. Bohužel i takové talenty umírají příliš brzy.
Libuše Křapová
25.11.2014 22:27
Nedá mi to, abych se taky nepřipojila - díky, pane Hapko, za to krásné, co jste ve svém životě stvořil
Marie Magdalena Klosová
25.11.2014 22:19
Prostě na to hledím,a nemůžu tomu uvěřit.Je to jedna z "osobností "století.Jeho hudba,hlas,šarm, jistá výstřednost
a zároveň upřímnost projevu jsou jedinečné.Jeho písně se derou pod kůži.Ale ty naštěstí zůstávají.Díky za ně,pane Hapko
Alena Tollarová
25.11.2014 21:48
To je opravdu smutná zpráva. Zůstalo po něm ale tolik krásy, že nebude zapomenut a radost bude rozdávat dál ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA