Tento moučník stačíte upéct i před na poslední chvíli ohlášenou návštěvou, v kteroukoliv roční dobu, ve všední den i o víkendu.
Ingredience
4 celá vejce
20 dkg cukru krupice
125 ml oleje
20 dkg polohrubé mouky
1 kypřící prášek
1-2 kelímky zakysané smetany
2 pudinky
1 l mléka
Postup
Celá vejce dobře umícháme s cukrem, přidáme olej a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech.
Z jednoho litru mléka uvaříme dva pudinky a ještě za tepla opatrně vylijeme a rozetřeme na nepečené těsto. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů. Těsto se začne zvedat, jako vlnobití.
Po upečení moučník potřeme hned zakysanou smetanou a posypeme podle chuti grankem, skořicí, strouhanou čokoládou, nasekanými ořechy, kokosem nebo tím, co zrovna najdeme ve spíži.
V horkovzdušné troubě je moučník bleskový a je to mňamka.
Dobrou chuť!