Houbařská sezóna vrcholí, 
těšíme se na další recepty

Houbařská sezóna vrcholí,
těšíme se na další recepty

4. 9. 2014

S příchodem září, které je vrcholem houbařské sezony, začaly růst houby i na severu republiky. O prázdninách z tamních lesů houbaři odcházeli spíše s poloprázdnými košíky. Podle předsedy České mykologické společnosti Jaroslava Landy ke zlepšení podmínek přispěly deště a pokročilé datum. Stále ale platí, že více hub lze najít na jihu.

Se začátkem září přestávají růst hřibovité houby. Hřibů, klouzků, či kozáků je stále v lesích hodně, houbaři však musí počítat s jejich postupným úbytkem. Stejně tak budou z lesů mizet muchomůrky a holubinky. Daří se ale ryzcům, růžovkám, bedlám a kotrčům.

Pozor je třeba stále dávat na jedovaté houby, zejména muchomůrky, upozornil Landa. Začínají se navíc rozrůstat vláknice, penízovky a čechratky.

 

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.
houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA