Ráda chodím do lesa na houby, začaly růst v hojném počtu, tak suším nebo zamrazuju a hlavně z nich připravuju chutné pokrmy. Vyzkoušejte houbovou paštiku.
Budete potřebovat oprané houby, trochu sádla dvě cibule, 3 papriky, menší cuketu, asi 20 dkg jater a koření.
Postup: do hrnce dáme na sádlo nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme houby, podusíme, dodáme nakrájené játra, cuketu a papriky, podlijeme jen trochou vody. Vaříme asi půl hodinky, tyčkovým mixerem směs rozmixujeme. Pak dochutíme solí, pepřem, kmínem, majoránkou a přidáme čili (množství záleží na vaší chuti, my máme rádi ostřejší). Ještě chvilku povaříme a nakonec dáme do misek vychladit. Mažeme na bagetku nebo chleba. Je to moc dobrá a levná večeře.
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |