Už nevíte, co chutného připravit svému muži či vnoučatům, které máte na prázdninách? Vyzkoušejte karbanátky z červené čočky. Jsou chutné a navíc zdravé!
Budete potřebovat:
červenou čočku, strouhanku, vajíčko, hořčici, kečup, mladou cibulku, česnek, petrželku, majoránku, sůl, pepř, olej
Jak na to?
Půl kila červené čočky (porce pro čtyři osoby) vaříme do měkka cca 10 minut. Po vychladnutí vmícháme do čočky půl hrnku strouhanky, rozklepneme vajíčko, jednu polévkovou lžíci hořčice, jednu kečupu, jednu či dvě mladé cibulky, jeden větší stroužek česneku a bylinky, například majoránku, petrželku, ale já dávám i tymián. Posolíme a popepříme dle chuti.
Pořádně promícháme a v dlaních uděláme malé placičky (je dobré si předem namočit ruce do vody, aby se hmota nelepila na ruce). Do rozpáleného oleje (já používám olivový) vkládáme placičky a pečeme do zlatova jako karbanátky masové.
Tyto jsou zdravé a u nás je jedí i chlapi. Dětem jako přílohu dáváme bramborovou kaši, dospěláci jedí karbanátky s čerstvým chlebem, anebo jen s hlávkovým či zeleninovým salátem.
Vyzkoušejte, pochutnáte si.
Z archivu - náš portál obsahuje více než 6 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.