Ač se snažíme nakupovat s rozmyslem, přece jen se někdy stane, že chléb nestačíme spotřebovat včas a ztvrdne. Řešení je jednoduché. Zkuste Bramborák bez brambor!
Ingredience:
40 dkg tvrdého chleba
3 dcl vývaru (lze nahradit rozpuštěním 1/2 kostky masoxu)
5 dkg opražené slaniny
1 cibule nadrobno nakrájená
6-8 stroužků rozetřeného česneku
1 šálek polohrubé mouky
2 celá vejce
pepř, sůl, majoránka
tuk na smažení
Postup:
Chléb namočený do vývaru necháme pořádně nasáknout, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
Rychlovka, kterou lze použít, jako přílohu k omáčkám či pečenému masu nebo se špenátem či s volským okem. A je to mňamka.
Dobrou chuť!