Každý rok na Silvestra vařím pro mou rodinu novoroční oukrop. Jestli neznáte, určitě vyzkoušejte. Tenhle oukrop se u nás vaří i v jiné dny v roce.
Budete potřebovat kroupy střední velikosti, kořenovou zeleninu, houby, kvašené zelí a uzené maso. Nejlepší je celé uzené koleno. Kroupy vaříme s jednou cibulí a kořenovou zeleninou. Osolíme a přidáme jedno uzené koleno. Než se nám uvaří, tak v druhém kastrolu vaříme okmínované kvašené zelí. Na pánev si dáme lžíci sádla a nadrobno nakrájenou cibulku, když je cibulka růžová, přidáme houby a dusíme. Z uvařeného kolena obereme a nakrájíme na kostičky maso. Pak do kastrolu s uvařenými kroupami přidáme podušené zelí i s vodou, houby, maso, dochutíme pepřem a můžeme podávat. Viz foto.