Léto je za dveřmi, dny se prodlužují a pohled na červenající se jahody probouzí chuťové buňky! Ano, nadešel čas ovocných knedlíků, nejlépe jahodových. Ovšem pomyšlení na čas strávený motáním jednotlivých knedlíčků vás příliš netěší? Zkuste způso jiný.
Ingredience
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
špetka soli
Postup
Vál poprášíme moukou, tvaroh, mouku a vejce zpracujeme na vláčné těsto a necháme chvilku odpočinout. Vyválíme placku, na kterou pokládáme jahody a zabalíme podobně jako závin. Tunýlky neděláme příliš dlouhé, aby se v hrnci nekroutily. Vložíme do vroucí vody a necháme přejít varem. Opatrně vyndáme a podáváme ihned, s tvarohem či jogurtem, rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem. Tunel můžeme před podáváním rozkrájet na minitunýlky. Jednoduché, rychlé a je to mňamka.
Dobrou chuť!