Pomaloučku polehoučku se začíná přibližovat houbařská sezona a to je ten pravý čas na kontrolu houbových zásob z loňského roku. Jsou-li zásoby ještě bohaté, můžeme vyzkoušet kombinaci hub a těstovin k přípravě rychlé večeře či oběda.
Ingredience
1 balíček těstovin (flíčky nebo vrtulky)
mražené houby z léta (čerstvé žampiony)
lžička pepře
5 stroužků česneku
¾ l mléka, 3 vejce
sůl, máslo
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s troškou oleje a necháme vychladnout. Pokud máme podušené zmražené houby z léta, necháme je před použitím částečně rozmrznout. Čerstvé žampiony (i jiné houby) nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme máslem, vložíme vychladlé těstoviny, přidáme vychladlé podušené houby, sůl, malou lžičku pepře, prolisovaný česnek a vše promícháme. V mléce rozšleháme vejce, mírně osolíme a zalijeme jím těstoviny. Před vložením do trouby povrch poklademe plátky másla. Pečeme při 180 až 200˚C cca 30 – 45 minut. Podáváme s nakládanou červenou řepou nebo s různě upravenými zelnými saláty.
Rychlé, jednoduché a je to mňamka. Dobrou chuť.
Z archivu - náš portál obsahuje přes 6 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.