Víkendový tip: Oslavte první májový den dobrou krmí v Řevnicích
FOTO: Poskytnuto z archivu Milana Ballíka

Víkendový tip: Oslavte první májový den dobrou krmí v Řevnicích

27. 4. 2022

Místem, které nabízí lákavé možnosti vyžití v přírodních scenériích okolí Prahy jsou Řevnice. Čtvrtým rokem zde existuje přitažlivá atrakce z jiného soudku. 

V historické nádražní budově, kde se čekávalo na projíždějící vlaky – netrpělivě a nervózně - se zrodil minipivovar s příjemnou restaurací a zahrádkou, kde se krom několika druhů tamních piv můžete potkat s mimořádnou kuchyní.

Přitažlivý interiér pravé vesnické hospody pojednaný v působivém retro stylu s historizujícím mobiliářem není příliš velký. Prostora pojednaná v živých barvách působí útěšlivě už sama bez dalšího. Když však polknete první loky piva – ať už lehkou citrusovo-chmelovou řevnickou šestku, důraznější dvanáctku či něco atraktivního odjinud, uděje se s vámi zajímavá proměna. Máte jediný zájem. Pročíst jídení lístek a narazit na něco fakt chytavého. Což není vůbec problém. Od ,,obyčejných" párků – mají to, co se od nich krom chuti žádá, mohou a mají být konzumovány rukou, přitom však na prstech nesmí ulpět ani stopa mastnoty. A zdejší párky od místního řezníka právě takové jsou. Navíc doprovázené báječně obilím vonícím lahodným chlebem s křupavou kůrkou z Pekařství Jarolímek.

Mezi často se měnícími recepturami hlavních jídel se vždy objeví alespoň jedna všem známá rána jistoty.

Pečená žebra v BBQ se salátem coleslaw, některý z kolekce burgerů i něco pro vege- klientelu. Pak třeba ještě štrúdl, všechno znovu zapít některým z piv a pokochat se nakažlivým úsměvem servírky. Vůbec přitom nevnímáte hluk co čtvrt hoďky projíždějících vlaků…

Občas zde uspořádají úsměvné podniky jako o víkendu s prvním májovým dnem – Retro nabídky k Svátku práce. Jedná se o denní nabídku, večerní lístek je jiný, současný a pestřejší.

rev5.jpg
                                                                                 FOTO: Poskytnuto z archivu Milana Ballíka

 

Na ukázku přikládám výběr denního menu, které tehdy bývalo zhusta k mání:

 - čočková polévka
- sekaná z hovězího a vepřového mletého masa s bramborovou kaší a kyselou okurkou
- segedínský guláš s houskovým knedlíkem
- guláš z hovězího krku na řevnickém pivu s cibulí, chilli papričkou a  houskovým knedlíkem.

Nakonec pak nesmrtelné buchtičky s vanilkovým krémem a sekanými pistáciemi.

Hitu, který byl nesestřelitelný a chtěl jsem ho ochutnat, jsem se sice nedočkal - šlo o plátek vepřového se zapečenou broskví a možná i šlehačkou. Ale nešť, za vyzkoušení jistě stojí vše ostatní.

Menu kuchaři, kteří veškeré chody připravili vyšperkovali ještě jednou surovinovou aktualizací v duchu dnešních trendů, a sice bramborovými knedlíky plněnými uzeným tofu s červeným zelím, a smaženou cibulkou.

rev2.jpg
                                                                                 FOTO: Poskytnuto z archivu Milana Ballíka

 

Určitě bude stát za to vědět, co bývalo hitem tehdejších restaurací na prvního máje, tak neváhejte. Ovšem transparenty nechte raději doma.

Jakoby se tu kdesi v trámoví krovů usídlil dobrý duch, přes týden sbírající síly na to, aby každého hosta potěšil báječným pocitem z mile stráveného pobytu zde. A přiměl k brzkému návratu.

 

Milan Ballík

 

 

 

 

 

gastronomie restaurace Tip na výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%