Už tomu asi nerozumím
ilustrační foto: pixabay.com

Už tomu asi nerozumím

22. 11. 2019

Počítač mi poslal zprávu, že 13.ledna 2020 končí, protože je zastaralý typ a mám si prý koupit typ novější. Také si mám koupit flešku a stáhnout si soubory, abych o ně nepřišla, nebo mi nenávratně zmizí.

Televize je také zastaralá, i když ji mám teprve pět let a myslela jsem si, že se mnou dožije. Možná, že dožije,ale musím si koupit setobox,abych ji mohla používat. Fotoaparát už nejde opravit protože je starý typ a už se pět let neprodává Jaké já jsem na něm dělala krásné snímky. Ať si prý koupím novější. 

Varná konvice odešla těsně po záruční lhůtě. Také lednice se rozhodla odejít, i když si nemyslím, že to bylo věkem. Asi  vadný materiál. Umírám strachy, aby ještě neodešla pračka, protože praní na valše už by mě trochu vyčerpávalo. Nevím, jestli už mám také odejít, protože jsem už určitě zastaralý typ. Mám ale dojem, že nás dříve rodiče přiváděli na svět kvalitnější. Asi to bylo životními podmínkami.  Všechno teď ubíhá tak rychle, že už tomu opravdu nestačím.

Abych na všechno aspoń lépe viděla, dala jsem si opravit oko s šedým zákalem. V nemocnici se mě nejdříve zeptali, kolik peněz si zaplatím. 1000,3000 ,dokonce to šlo až do třiceti tisíc. Nevím, jestli vyrábějí tolik různých čoček a ty nejdražší už by musely být pozlacené. Vyděsila jsem se a  naznačila, že nemůžu zaplatit nic, protože na to nemám. Paní doktorka mě nakonec uklidnila a řekla, že to nevadí. Budou mě tedy operovat zdarma. Zeptala jsem se, jakou mi tedy dají čočku  a jestli mi  nedají nějakou vadnou. Byla jsem ubezpečená, že to bude v pořádku. A od té doby na všechno ty opravené oči valím ještě více. Zjistila jsem, že ty peníze lidé dávají prý jako" sponzorský dar". Oni  ale nevědí, že jim to zadarmo stejně musí udělat, a tak chudáci žijí v tom, že mají nejkvalitnější čočku. No, snad už mi ta moje vydrží. Doufám, že nakonec nebudu reklamovat všechny klouby, které jsem získala. Asi bych ještě potřebovala nějaký setobox na svůj mozek, abych ten svět začala trochu lépe chápat.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%