Máte někdo vindru?
Ilustrační foto: pixabay.com

Máte někdo vindru?

20. 11. 2019

Tuhle jsem někoho slyšela, jak říká, že ho ty vánoce hodně vyšťavily a že už nemá ani vindru. Nevím, proč by měly vánoce někoho vyšťavit, ale zarazilo mě slovo vindra. Slyšela jsem to mockrát, ale co to vlastně ta vindra je?

Honem tedy na chytrý internet a dozvídám se, že vindra je velmi drobný peníz, který se už ani nedá rozměnit  No, asi se opravdu rozměnit nedá, když se vždycky používá v souvislosti "nemám ani vindru", a tak těžko rozměníte něco, co není. Jdu se honem podívat do peněženky a zjišťuji, že také žádnou vindru nemám a dokonce ani flok tu není. Asi jsem chudá jako kostelní myš.

Toto pořekadlo se prý používá nejenom v Čechách, ale také v Americe, v Rumunsku, nebo v Asii. Kostelní myši na tom musejí být opravdu zle, na rozdíl od myší domácích nebo polních. Kostelní myš bude takový chudý příbuzný, a jak je chudý příbuzný, opravdu nevím.Třeba nemá ani  zlámanou grešli nebo floka a možná, že ani prachy. Prachy se mu možná rozprášily.

Někdo je také držgrešle, a tak nějaké grešle ještě má.. Někdy jsou lidé i na mizině a to jim nezávidím ,ale také vlastně nevím, jak mizina vypadá. Možná, že je  dobře, že to nevím, protože to asi není nic příjemného.

No, na mizině ještě nejsem, ale že nemám ani vindru, mě mrzí. Doufám, že mě vánoce nevyšťaví a  ani vám to nepřeji a doufám, že vám nějaké vindry zbydou. Také ty prachy nesmíte rozprášit, ale nebuďte držgrešle. No, a když vám nějaká vindra ještě zbyde, tak mi ji pošlete, ať vidím, jak vypadá..

Hezké vánoce !!!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.