Senioři vybírají auto roku 2019. Který vůz se líbí vám? Hlasujte
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři vybírají auto roku 2019. Který vůz se líbí vám? Hlasujte

19. 11. 2019

Jaký automobil se nejvíce hodí pro seniory? Podle jakých kritérií si senioři nové vozy vybírají? Je pro ně rozhodující cena, anebo je zajímá hlavně pohodlí, bezpečnost, spotřeba či velikost kufru? Na tyto otázky odpoví anketa Senior Car 2019 - Auto roku pro seniory, která právě startuje.

Ačkoliv neexistují přesné statistiky o tom, kolik nových automobilů si pořídí ročně čeští senioři, podle odhadů automobilek to může být až pětina z celkového počtu zákazníků. Řidiči v seniorském věku jsou pro prodejce vozů stále zajímavější cílovou skupinou, a to hlavně proto, že na rozdíl od mladé generace mají zajištěno bydlení, nemají výdaje na děti a během dlouhých let v pracovním procesu si na nové auto našetřili. A je tu ještě jeden důvod - starší lidé dost často uvažují tak, že nechtějí mít se svým "posledním autem" žádné starosti. Nechtějí si tedy kupovat ojetinu pochybného původu, se kterou budou objíždět servisy.

Prodejci vozů rovněž potvrzují, že si senioři v posledních dvou letech nepořizují výhradně malá auta s nízkou spotřebou, ale jdou s trendem a stále častěji si vybírají mezi modely SUV, a to zejména kvůli pohodlnému nastupování, lepší viditelnosti a většímu pocitu bezpečí.

„Senioři jsou významnou cílovou skupinou pro výrobce a prodejce osobních vozů, jejíž důležitost bude narůstat. Mobilita je základním projevem svobody, a tak jak se za posledních 30 let zvýšila životní úroveň a kupní síla české společnosti, také senioři mají dnes podstatně více možností, než dříve. Dnešní vozidla nabízejí celou řadu komfortních prvků aktivní i pasivní bezpečnosti, elektronických asistentů a dalších technických vychytávek, které mohou seniorům usnadnit život a umožnit svobodný pohyb,“ uvedl Zdeněk Petzl, výkonný ředitel Sdružení automobilového průmyslu, které nad anketou Senior Car 2019 převzalo záštitu.

Jaké auto by si senioři nejraději pořídili?
Největší portál pro aktivní seniory i60.cz a magazín Automakers vyhlašují anketu SENIOR CAR 2019 - Auto roku pro seniory. Jejím cílem je umožnit seniorským řidičům hlasovat o tom, jaký automobil, prodávaný na českém trhu, je pro ně nejvhodnější z hlediska pohodlí, užitných vlastností, bezpečnosti a dalších kritérií. Proto jsme oslovili importéry a prodejce, aby nominovali do ankety tři kategorie automobilů - malé vozy, vozy střední třídy a vozy SUV, ze kterých si budou moci řidiči senioři vybírat.

Od 18. listopadu 2019 do 31. ledna  2020 budou moci senioři rozdávat své hlasy mezi 30 modely aut, které se v letošním roce prodávaly na českém trhu. Vítěz ankety bude vyhlášen v průběhu února 2020.

Hlasovat v anketě Senior Car 2019 - Auto roku pro seniory můžete na tomto místě.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.3 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.