Magdalena Dietlová vzpomíná, 
jak Karel Gott zachránil první Miss
Magdalena Dietlová. FOTO: archiv redakce

Magdalena Dietlová vzpomíná,
jak Karel Gott zachránil první Miss

4. 10. 2019

Krátce před revolucí v roce 1989 jsem moderovala s Pepou Dvořákem přímý televizní přenos první soutěže Miss Československo ve Vítkovické hale.

Pamětníci si možná vzpomenou, že mezi mnoha blondýnkami se na ní objevila i výrazná tmavovlasá Slovenka. Jmenovala se Ivana Christová a během jednotlivých disciplín stoupaly její akcie u diváků i u poroty výš a výš. Tak to šlo až do finále, v němž stála vedle krásné Ivany poslední krásná blondýna…
 
Porota se nemohla dopočítat výsledku, a Pepa Dvořák začal ze zoufalství hovořit velmi důrazně a pomalu, čímž vystupňoval napětí u diváků i mezi dívkami k nevydržení.
 
A když konečně padl verdikt poroty a korunka Miss přistála na hlavě Ivany Christové, stalo se něco, co nikdo nečekal. Diváci po tom napětí, které povolilo, sice začali tleskat, ale taky pískat. Nastalo pár vteřin podivných rozpaků.
 
A v tom se rozjela hudba a na pódium vyrazil svižným krokem Karel Gott. Nasadil přesvědčivý úsměv, vzal Ivanu za ruku, začal zpívat: “Svět má ty chvíle rád, když začne slunce hřát….”, a vyrazil s ní rovnou z pódia mezi pískající diváky. 
 
Vedl si ji hrdě, ona se rozzářila, diváci ji viděli zblízka, vše se v dobré obrátilo. Karel zpíval, prošel s ní dlouhou uličkou mezi lidmi tam a zpátky, a zpátky na pódium ji už přivedl jako opravdovou královnu toho večera.
 
No jo no, krása je krása, ale kouzlo osobnosti je kouzlo osobnosti…
 
Magdalena Dietlová
 
 
 
 
 
 
 
 
Karel Gott
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%