Po dvou letech opět u Písecké brány
Foto: autorka

Po dvou letech opět u Písecké brány

29. 9. 2019

Před dvěma lety jsem poprvé zjistila, že portál i60 pořádá módní přehlídky pro věkovou skupinu 60 a více, a na jednu takovou přehlídku jsem se vypravila. Své pocity a zážitky jsem tehdy popsala v článku „Byla jsem tam“. Po tom, co jsem se v minulém roce ze zdravotních důvodů nemohla této akce zúčastnit, jsem se o to více těšila na tu letošní. A nebyla jsem zklamaná.

Přijela jsem o trochu dříve, abych se pozdravila s íčkařkami, které se postupně scházely v přilehlé kavárně a při kávě, zákusku, či dobrém vínečku čekaly na zahájení akce.

V hlavních prostorách zatím panoval tvůrčí ruch. Zatímco v přilehlé šatně paní Elen Zajíčková s modelkami dolaďovaly poslední detaily v oblečení a vylepšovaly choreografii, vizážistka paní Pavla přezkoumávala, zda se některé modelce nepoškodilo líčení, v sále zatím provozáci chystali podium, rovnali židle, stolky, přehazovali červený koberec přes dlažbu a zařizovali spoustu těch drobných maličkostí, které divák nikdy nepostřehne a neocení, ale bez kterých by dojem z akce nebyl tak dobrý. Šéf portálu Jan Raška jistil akci zvenčí, vítal se s přicházejícími hosty, sháněl chybějící židle a vyřizoval spoustu dalších organizačních záležitostí. Ještě bylo potřeba nasvítit přehlídkové molo, nazvučit zpěváka, který zpíval naživo, a akce mohla začít. Přesně v ohlášenou hodinu, což jsem velmi ocenila.

Letošní módní přehlídka se nesla ve stylu elegance, a modely pro ni vybrala módní stylistka Elen Zajíčková z butiků Kája Fashion a Phase2. Mě nejvíce zaujaly módní stylizace šátků, šperků a vycházkových holí. Zvláště vycházkové hole byly velmi originálním módním doplňkem. Pro řadu žen to byla skvělá inspirace, jak pomocí černého základu ( kalhoty, rolák, top s výstřihem, malé černé, či dlouhé černé šaty) a výrazných doplňků vytvořit zajímavý, elegantní a pokaždé jiný model. Osobně bych přidala ještě klobouky, ale chápu náročnost shánění dalších módních doplňků, a také není dobré „vystřílet všechen prach najednou.“ Takže se budu těšit, že klobouky se objeví při nějaké další akci.

Zpěvák Honza Jícha celou akci příjemně doplňoval – francouzští autoři šansonů a zvláště Jacques Brel oslovují posluchače za všech okolností. Firmy Decor elegant – vycházkové hole, Bukina –šperky, prezentovaly své zboží, v sále se pohybovali profesionální fotografové, kdosi natáčel video z akce - prostě bylo tam živo. Mezi návštěvníky jsem zaregistrovala i zralé modelky z předchozích módních přehlídek ( H.Votíková, V.Ježková, A.Tolarová, A.Bartušková), které přišly podpořit své kolegyně na molu.

Profesionálně zpracované fotografie i video z celé akce jistě zhlédnete nejen na zdejším portálu, ale možná i v dalších médiích, a mně zbývá už jen poděkovat modelkám, které nám krásné odpoledne zprostředkovaly.

Vévodila jim krásná a profesionální paní Jarka, nevtíravou eleganci skvěle prezentovaly dámy Naďa a Jarmila, paní Marienka – majitelka butiku dodala sebevědomí plnoštíhlým ženám, kterým předvedla, že i s postavami různých typů se lze moderně oblékat a vypadat dobře. Dále štíhlá a elegantní paní Eva, paní Marie s nádherným úsměvem, paní Beáta, jejíž modelkovská premiéra dopadla na výbornou, a úžasná paní Hana, která svým šarmem neustále dokazuje, že dobře vypadat lze v každém věku, záleží jen na nás. Rozpustilého pana Slávka už jistě znáte z minulých přehlídek, a mužský tým posílil i důstojný pan Jiří.

Produkční, stylistka, a hlavně režisérka celé módní show paní Elen Zajíčková  odvedla jako vždy dobrou práci.

 Paní Elen - díky, a těším se na další setkání s módou.

 

 

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.