Na zahradu i do dílny – všechny stroje na jednu baterii!
FOTO: Mountfield.cz

Na zahradu i do dílny – všechny stroje na jednu baterii!

15. 8. 2019

Sekačka, plotové nůžky, pila, fukar, křovinořez, prořezávač větví, ale třeba i vrtačka, bruska, kompresor, nebo myčka. Stroje a nástroje, které využijete v každé zahradě i dílně.

A že pracují všechny na jednu baterii? Ne, není to hudba budoucnosti, ale realita. Díky AKU technice je to možné.

 20190627-_ZBU5846.jpg

AKU rotační sekačka Greenworks GD60 LM 51SP s pojezdem patří k absolutní špičce. Má robustní
ocelové šasi, záběr 51 cm, centrální nastavení výšky sečení a systém 4 v 1
(sběr do koše, zadní i boční odhoz, mulčování). Na jedno nabití vydrží pracovat až 110 min.

 

AKU technika v současné době zažívá obrovský boom. Na první pohled upoutá atraktivním designem, ale hlavně přináší zásadní výhody oproti konvenčním pohonům. Nabízí výkon jako u benzinových strojů, ovšem bez nutnosti dokupovat benzin, nebo třeba stroje startovat či servisovat. Kvůli absenci spalovacího motoru navíc nebudete rušit svoje sousedy hlukem ani dýchat žádné zplodiny. Oproti elektrickým strojům se nemusíte zabývat otravným kabelem,“ říká Karel Hromada, expert na AKU techniku ze společnosti Mountfield.

 20190618_IMG_33305_eRGB.jpg

Výměna baterie mezi jednotlivými stroji je otázkou okamžiku. Foto: Mountfield

 

Další výhoda AKU techniky spočívá v tom, že máte na výběr širokou škálu strojů v různých výkonových řadách – nejstandardnější na trhu jsou řady 24, 40 a 60 voltů. Řadu si naši zákazníci vybírají podle typu svých zahrad. Na menší zahrádky stačí lehké nižší voltáže a na velké zahrady jsou zase potřeba robustní a velmi výkonné 60V stroje. V rámci řady můžete potom všechny stroje pohánět jednou baterií, která se snadno vyjme a nasadí do jiného produktu. „Třeba v naší řadě Greenworks 24 voltů je to hned 21 výrobků včetně dílenského nářadí,“ upozorňuje Hromada.

 20190618_IMG_33296_eRGB.jpg

Aku řetězová pila Greenworks GD60 CS40 překvapí každého uživatele skvělými řeznými vlastnostmi
i dostatečně dlouhou lištou (40 cm). Foto: Greenworks

 

U každé řady navíc můžete vybírat z několika typů baterií podle toho, jak dlouho se strojem potřebujete pracovat. Vyšší kapacity baterie také nabízejí větší výkon stroje. Na trhu se objevují nejtypičtěji kapacity 2 / 4 / 6 nebo dokonce 9 Ah, což je nejsilnější nezádová baterie na trhu v řadě 40 V. Nabijí se během chvilky, rychlonabíječky to zvládnou za pár desítek minut.

Ve všech případech jde o moderní Li-Ion baterie. Ty jsou ve srovnání se staršími niklovými články výrazně výkonnější a vydrží pracovat mnohem déle (až 180 minut). Díky vyšší kapacitě využívají energii až třikrát efektivněji a vyšší kapacita je udrží déle v chodu. Baterie navíc nemají paměťový efekt a netrpí téměř žádným samovybíjením.

 GD40BV_web.jpg

AKU fukar/vysavač Greenworks GD40 BV je vybaven drtičem listí, který zmenší objem listí o 90%.
Nemusíte tedy neustále vysýpat sací vak a na jedno vysypání můžete vysát mnohem více listí,
než byste čekali. Foto: Greenworks

 

AKU produkty jsou ekologické, protože nevydávají žádné exhalace a šetří životní prostředí. Stroje se zapnou okamžitě stisknutím tlačítka. Snadno se ovládají, jsou tiché a spolehlivé.

Výkonnější AKU stroje v poslední době pohánějí čím dál oblíbenější bezkartáčové motory. Motor se méně zahřívá, je jednodušší a téměř bezporuchový, ale přitom má vyšší výkon i krouticí moment. Elektronické řízení otáček umožňuje přesné nastavení krouticího momentu při rozdílném zatížení motoru, takže si motor vezme vždy jen odpovídající množství energie. Díky tomu je výrazně úspornější, efektivnější a má vyšší výdrž na jedno nabití baterie.

 20190723-_IMG7665.jpg

Rotační sekačka Greenworks G40 LM41 z řady 40 V má záběr 41 cm a obstojí bez problémů i na větších
pozemcích. Díky nízké hmotnosti a obratnosti je vhodná i pro ženy.
Foto: Mountfield

A kdy je nejlepší doba na nákup AKU techniky? Samozřejmě ve chvíli, kdy se dá pořídit co nejlevněji. A to je třeba nyní, kdy v Mountfieldu probíhá velký posezonní výprodej na všechno. Konkrétně na stroje AKU zahradní techniky Greenworks (24, 40 a 60 V) a Patriot (40 V) jsou to slevy v rozmezí 50 až 70 %! Oproti běžným cenám tak můžete ušetřit tisíce korun!

Více informací o cenách a dalších produktech najdete na www.mountfield.cz

Mountfield zahrada
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.