Hostivařským lesoparkem
Foto: autorka

Hostivařským lesoparkem

13. 8. 2019

Na dlouho plánovaný výlet jsem se vydala jedno srpnové dopoledne. Byl to můj 38. Do stovky.  Od maminky z DS Háje jsem jela dvě stanice autobusem 175 na sídliště Petrovice. Jím jsem kousek prošla, až jsem objevila kostel svatého Jakuba. Kdybych o něm nevěděla předem, nečekala bych ho. Od něj jsem se vrátila kus zpět a došla na začátek hostivařské nádrže, která je součástí lesoparku. Podél ní jsem pokračovala asi hodinu. Vlevo voda, vpravo les. Na asfaltové cestě jsem potkávala další chodce, běžce i maminky s kočárky. Zaujalo mne, jak hezky je trasa udržována. Všude čisto, lavičky, dokonce toalety. U vody sedělo několik rybářů; samozřejmě každý sám. Krásných výhledů skrz stromy na vodní hladinu byl bezpočet. Na protějším břehu jsem viděla hlavní a nudistickou pláž – na té jsem objevila pána bez – beze všeho. Vyfotila jsem ho, ale fotku samozřejmě nezveřejním. Ani si ji nebudu doma prohlížet. Od přehradní hráze jsem došla podél Botiče do hezké vilové čtvrti. Výlet jsem zakončila na stanici autobusu Hostivařská.

Hostivařská přehrada je nejvýznamnější vodní plochou na území Prahy. Její stavba byla zahájena v roce 1961 a dokončena o dva roky později. Levý břeh nádrže je využíván jako sportovní areál a největší pražské přírodní koupaliště. Hráz Hostivařské přehrady je v nejvyšším místě vysoká 13 m, dlouhá 117 m a široká 3,5 m. Za běžné (letní) hladiny dosahuje plocha nádrže 34,49 hektaru a objem zadržené vody je 1 310 m3. Při této hladině je maximální hloubka v nádrži 10 m. (Zdroj: Informační panel na hrázi.)

 Projdete se se mnou?

Soutěž Do stovky
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%