Sledujte na internetu jen to, co vás zajímá. Trendující témata najdete nově na domovské stránce Seznam.cz
Ilustrační foto: Seznam.cz a ingimage.cz

Sledujte na internetu jen to, co vás zajímá. Trendující témata najdete nově na domovské stránce Seznam.cz

9. 7. 2019

Služba Seznam.cz Vyhledávání, která lidem umožňuje hledat webové stránky i jiné dokumenty dostupné na internetu, nabízí celou řadu dalších vychytávek, které využijete v průběhu dovolenkového letního období.

Patří mezi ně například chytré karty firem a turistických míst dostupné na mobilech i na stolních počítačích. Novinkou jsou trendující témata na domovské stránce Seznam.cz, která odráží aktuální dění ve společnosti. Hodit se vám bude na cestách i  převaděč měn nebo karta s  předpovědí počasí, s níž vás už žádná bouřka nezaskočí.

Trendující Vyhledávání najdete hned na několika místech

Vždy, když se stane nějaká důležitá a medializovaná událost, vzroste počet vyhledávaných slov s touto událostí souvisejících. Česká internetová jednička Seznam.cz tak na svou domovskou stránku umístila takzvaná trendující slova, která v daný okamžik rezonují mezi lidmi. Že jde skutečně o nejzásadnější události, na to dohlíží celá redakce. Nemůžu se tak stát, že by se na českém internetu začaly šířit dezinformace.   

 Trending topics.png

Pod vyhledávacím polem na domovské stránce Seznam.cz, v našeptávači nebo v rámci speciální karty
ve Vyhledávání. Kliknutí na trendující téma pomáhá najít nejnovější informace k dané aktuální události.
Místo zadávání fráze do vyhledávače tak stačí klepnout tlačítkem myši na odkaz.

 

Karty firem a turistických míst jsou dostupné na mobilech i tabletech

Informativní firemní karty každý den pomáhají statisícům uživatelů českého internetu zkrátit si cestu k důležitým informacím o hledané firmě. „Nedávno jsme začali odpovídat i podobnou kartou na dotazy, kterými se lidé ptají na zajímavá turistická místa, jako jsou například hrady, zámky, zříceniny, rozhledny, muzea, koupaliště, hory, lomy, jeskyně či přehrady,“ říká Lukáš Podzimek, produktový manažer služby Seznam.cz Vyhledávání. Díky datům z mapové aplikace Mapy.cz se navíc jednoduše dostanete k fotkám, historii, otevírací době, naplánování trasy a k dalším tipům na výlet v okolí.

 Chytrá karta.png

 

Nově lze provádět prostřednictvím těchto chytrých karet online rezervace ve vybraných restauracích. A to všechno můžete nosit také neustále u sebe v kapse, protože stejné karty Seznam.cz nabízí ve vyhledávání na mobilních telefonech a tabletech.

Restaurace.png

 

 

Na dovolené cestovatelé ocení i převaděč měn nebo předpověď počasí

Na cestách po zahraničí oceníte i převod kurzů měn. Stačí zadat například 1 Euro a našeptávač ihned sumu převede na české koruny. Tato vychytávka stejně tak funguje i s jednotkami délky, převést tak můžete kupříkladu kilometry na míle. A pokud posíláte pohled z cest a nepamatujete si PSČ i zde vám služba Seznam.cz Vyhledávání usnadní život s možností vyhledávání PSČ.

PSČ.png

 

 

 

internet Seznam
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.