Nadace Krása pomoci podporuje osoby starší 50 let na trhu práce
Ilustrační foto: ingimage.com

Nadace Krása pomoci podporuje osoby starší 50 let na trhu práce

5. 7. 2019

Nadace Krása pomoci již více než 11 let pomáhá seniorům žít doma a důstojně. Nově přidala ke své činnosti také projekt Zlatá práce.

Cílem tohoto projektu je bezplatně pomoci lidem 50+ uplatnit se na trhu práce a bourat mýty o tom, že zaměstnanci ve vyšší věkové kategorii jsou pracovně méně schopní než generace mladší.

Organizace 180 Degrees Consulting Prague vytvořila pro Nadaci Krása pomoci studii týkající pohledu zaměstnavatelů na trh práce osob starších 50 let. Tohoto průzkumu se zúčastnilo 16 firem a vyplynulo z něj, že zaměstnavatelé oceňují u starší generace zejména zkušenosti, zodpovědnost, loajálnost, optimistický přístup k práci a nižší fluktuaci oproti generaci mladší. 80% z dotazovaných firem již zaměstnává lidi ve věku 55+ a není pro ně problém v případě zájmu tyto osoby zaměstnat i na zkrácený úvazek.

V projektu Zlatá práce ke každému klientovi přistupujeme individuálně, snažíme se společně najít nový pracovní směr, kde by klient mohl uplatnit svoje zkušenosti. Pomáháme při sepsání životopisu a přípravě na pohovor. Klienti mají k dispozici také zdarma výuková videa. Není stanovena horní věková hranice a do projektu se mohou přihlásit jak zájemci o pracovní poměr, tak ti, kteří hledají pouze přivýdělek formou brigády. Více informací na www.zlataprace.eu

Je Vám 50 a více let a zrovna jste přišli o práci? Nevíte si rady, jak dál postupovat? Setkali jste se s diskriminací na základě věku? Ozvěte se nám a my vám pomůžeme najít nové zaměstnání!

Jste firma, která hledá nové zaměstnance? Chcete podpořit zaměstnávání lidí 50+ ve vaší firmě? Ozvěte se nám!

Kontakty:

zlataprace@krasapomoci.cz, tel. 778 087 732

práce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%