A do třetice "Jízda "sockou"
IIlustrační foto: pixabay.com

A do třetice "Jízda "sockou"

29. 6. 2019

Bum.....rána vedrem, jen jsem vylezl ven. Na autobusové zastávce skupina lidí potících se stejně jako já. Po chvíli mi čůrky potu stékají až tam, kde záda přestávají mít slušné jméno.

Přijíždí autobus už tak dost plný. Stojím u dveří a cítím, jak se na mě všechno lepí. Tak jsem přestál tři zastávky a rozhodl se přestoupit na tramvaj. "je to sice dál, ale za to horší cesta," řekl by Viky Cabadaj.

Po chvíli přijela. Kupodivu ani nebyla tak plná, dokonce jsem si sedl. U dveří stojí dívka, tak šestnáct, sedmnáct v krásných šatech s potiskem vlčích máků. V uších sluchátka a s někým telefonuje. Sotva se tramvaj rozjela, skoro upadla. Pak se rozhlédla a sedla si vedle mě. Nesluší se poslouchat cizí hovory, jenže to nejde, pokud dotyčný sedí vedle vás. Rozhovor, lépe řečeno jeho část z vedlejší sedačky, se evidentně týkala, jak jinak, vedra.  Velmi pravděpodobně dostala návrh jít se kamsi koupat, neboť na návrh odpověděla: "Jedu ze školy, myslíš snad, že s sebou tahám plavky?" Na druhé straně byla pauza a pak najednou slečna víc nahlas než by chtěla skoro vypískla "Ty seš ale prase!" Lidé okolo to nemohli neslyšet a mně to znělo v uších s ozvěnou. Slečna se asi zalekla své reakce a s omluvným, leč skoro poťouchlým pohledem se dívala kolem. Lidé ji nepřestávali sledovat. Nakonec raději vystoupila. Až jsem se přistihl, že je mi jí v tomto vedru skoro líto.

Nedalo mi to, abych se nezamyslel nad návrhem, který v ní vyvolal takovouto reakci. To, co mne jednoznačně napadlo, vzhledem k evidentní absenci plavek, je - tak se budem koupat, jak s oblibou říkávám "nahoře bez a dole šeřík", tedy bez plavek. Nevím, jakou má slečna výchovu, že její reakce byla až taková, ale, pokud si vzpomínám, když jsme jezdili na vandry, koupali jsme se jenom tak. Kdo by také na vandr tahal plavky. 

Nevím sice jak to se slečnou dopadlo, nicméně cestující v tramvaji měli další téma k hovoru i k přemýšlení.

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%