Průzkum společnosti Seznam.cz ukázal, že Čechům chutná hermelín na grilu, dobře propečená krkovička a často používají k dochucení burgerů omáčku Sri-racha, která je v posledních letech hodně trendy v zahraničí. Přinášíme vám tipy na recepty, kterými své hosty nadchnete.
Grilovaný hermelín s růžovým pepřem, rozmarýnem a cibulkou
Na 4 porce potřebujete:
- 4x hermelín
- 300 g bílé cibule
- 10 g růžového pepře
- svazek rozmarýnu
- 20 ml olivového oleje
Postup:
Bílou cibuli nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujme z obou stran. Vložíme do rozpůleného hermelínu a zasypeme pokrájeným rozmarýnem. Hermelín grilujeme na elektrickém grilu na mřížce z obou stran po dobu čtyř minut. Na talíři dozdobíme a dochutíme růžovým pepřem a snítkou rozmarýnu.
Čas přípravy:
25 minut
Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?
Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz
Krkovice s chipotle a šalvějí
Na 4 porce potřebujete:
- 600 g vepřové krkovice
- svazek šalvěje
- 40 ml Chipotle omáčky
- 20 ml olivového oleje
Postup:
Plátky vepřové krkovice potřeme olejem a v míse proložíme lístky šalvěje. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Maso vyndáme, odstraníme šalvěj a počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Maso nerozklepáváme a grilujeme z obou stran cca 5 minut z každé strany, podle tloušťky porce. Krkovici osolíme a opepříme až po sundání plátku z grilu na prkénko. Po cca minutě maso potřeme Chipotle omáčkou z vyuzených sušených papriček.
Čas přípravy:
20 minut
Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?
Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz
Hovězí burger se Sri-rachou, rukolou a avokádem
Na 4 porce potřebujete:
Na 4 porce potřebujete:
- 4x hamburgerová bulka
- 500 g mletého hovězího masa
- 50 ml omáčky Sri-racha
- 125 g rukoly
- 1 ks avokáda
- 110 ml Mangového čatní
- 10 ml oleje
Postup:
Mleté maso dáme do mísy a přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme a vytvoříme čtyři podobné placičky. Zlehka je potřeme olejem a grilujeme cca 3 minuty z každé strany na rozpáleném grilu. Na něm opečeme i rozkrojené bulky, které následně zevnitř potřeme pálivou omáčkou Sri-rachou. Pak do nich vrstvíme maso, rukolu a avokádo a doplníme mangovým čatní.
Čas přípravy:
30 minut
Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?
Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz