Jízda "sockou" podruhé
Ilustrační foto: pixabay.com

Jízda "sockou" podruhé

20. 6. 2019

Je - a netuším, proč - všeobecně známo, že ženy, ač touží po dobrotě, laskavosti a něze, všeobecně jsou přitahovány spíše muži typu drsňáka až neurvalce (dámy prominou).

Jak jsem se zmínil, jezdím do i z práce "sockou" a sem tam vyslechnu i nějaký ten rozhovor. Včera jsem nasedl do autobusu a bezmyšlenkovitě čučel na ubíhající hřbitovní zeď, když se za mnou ozvalo "...víš, on mi Olda pořád říká, že jsem jeho a že si mě vezme za manželku, ale já ho nechci..." Hlas zněl mladě, velmi mladě.

"A proč si nechceš vzít Oldu za muže?", zazněla vzápětí otázka hlasu ženského, podstatně staršího. Nedalo mi to a  "nenápadně" jsem se zavrtěl, abych si obě účastnice mohl prohlédnout. Na sedačkách za mnou seděla dívčina, tak 9-10 let, evidentně s babičkou. Což se záhy potvrdilo.  "No, víš, on je Olda zlej, dělá ošklivé věci, krade dětem jídlo, a vůbec se nechová hezky, tak, jak bych chtěla, ani ke mně ani k ostatním. A ani k paní učitelce, dneska na ni dokonce plivnul." 

Babička vstřebávala informace.  "To je opravdu špatné, takové chování, to se opravdu nedělá, vůbec se Ti nedivím, že toho Oldu nechceš za muže." Nastalo ticho..........celou jednu zastávku. A najednou..."Já si asi vezmu Pavlíka, víš, babi? Pavlík je strašně hodnej a na mne asi nejvíc ze všech, dobře se učí, krásně se směje a má krásně modré oči.!" V ten moment mi spadla brada. Čekal jsem, že bude mít lepší mobil, značkové oblečení, boty  či co já vím,( jak je dnes obyklé) ale tohle? "To je hezké", odvětila babička, "a asi Tě má i rád, holčičko, ale to víš, všechno má svůj čas....."

To bylo to poslední, co jsem zaslechl, neboť jsme dojeli na další zastávku, kde obě vystoupily. Díval jsem se za nimi. Byl jsem překvapen a nutno dodat, že mile a příjemně. A také mne to zahřálo u srdce. Není ještě všechno ztraceno...

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%