Letní mlsání a grilování
Foto: autorka

Letní mlsání a grilování

20. 6. 2019

Vážení íčkaři,
nastal vytoužený čas zralých jahod, malin, třešní a jistě i jiného ovoce, které lze využít do různých moučníků.
Kromě toho, v tento čas začíná grilovací sezona na zahrádce, na chatě, chaloupce. Je to ten božský čas, kdy večeře venku po celodenní námaze na zahrádce, třeba jen u obyčejného stolu s kanafasovým ubrusem, kde stojí vychlazená dvanáctka či dvojka vína a voní grilovaný či upečený pokrm, patří právem k našemu životu. Právě na takové večery pak v zimě, kdy za okny sněží a mráz kreslí kvítka na skla oken, rádi všichni vzpomínáme.
Proto si vás dovoluji oslovit, podělte se s nějakou mňamkou ať už na gril, nebo z trouby, či třeba jen studenou i bezmasou. Je mnoho dobrých a hlavně chutných receptů mezi staršími lidmi, které jsou lety prověřené a dědí se po generace. Tím bychom je mohli rozšířit i mezi další seniory a nejen mezi ně. Proč přeci neochutnat odpoledne ke kávě nějakou tu sladkou dobrůtku od paní z Krkonoš a večer zase recept na pečené, v marinádě naložené masíčko zaslané od pána či paní ze Znojma.
Lidé by měli sdílet věci, které i jiné mohou obohatit. A to třeba i jen receptem na chutné jídlo…
A když někoho vyzývám, tak musím jít příkladem.
 
Rychlá bublanina k odpolední kávičce
Výběr ovoce: jahody, třešně, borůvky, rybíz.
Ingredience: 1x šlehačka 33%, 3 ks vajec, 25 dkg cukru krupice, 1x vanilkový cukr, 30dkg polohrubé mouky, 1x prášek do pečiva.
Postup: celá vejce, cukr krupice a vanilkový cukr ušleháme do pěny, přidáme polovinu mouky, do níž jsme zamíchali prášek do pečiva, a přidáme polovinu šlehačky. Až se rozmíchá, přidáme druhou půlku mouky a druhou půlku šlehačky. Šleháme 5 minut na nejvyšší stupeň. Pak vylijeme těsto na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme péci – 25-35 minut dle výkonu trouby./ místo vysypávání pekáče vystelu pekáč pečicím papírem, nebo použiji keramickou mísu/

Tak se prosím nenechte pobízet a přidejte do rubriky Gastronomie nějaký ten recept.

Mějte všichni krásné léto, plné slunce, které vystřídá blahodárný déšť a vzduch musí pročistit i sem tam letní bouřky.
Ať u vás vládne zdraví, pohoda a spokojenost...

 

recepty
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%