Jak se připravit na bezpečnostní kontrolu na letišti
Ilustrační foto: Letiště Praha

Jak se připravit na bezpečnostní kontrolu na letišti

25. 5. 2019

Pokud se připravíte na bezpečnostní kontrolu na letištích dopředu, ušetříte si čas a případné stresové situace přímo na místě. Máme pro vás několik tipů, na které byste neměli před průchodem bezpečnostní kontrolou zapomenout.

 Připravte se na bezpečnostní kontrolu již doma při balení příručního zavazadla
Již při balení batohu, kabelky či malého kufříku, který si chcete vzít na palubu, si zjistěte, jaké předměty v něm můžete mít. Základem je například:

  • Tekutiny či gely mohou do příručního zavazadla pouze v nádobách do 100 ml (není možné si vzít nádobu větší než 100 ml a v ní méně tekutiny). Za tekutinu je považována také například řasenka nebo zubní pasta. Tekutiny musí být navíc uloženy do maximálně jednoho uzavíratelného a průhledného sáčku. Pořiďte si tedy takový sáček o objemu maximálně 1 litr (rozměry cca 10 x 20 cm) a vše potřebné do něj umístěte už při balení doma. Ušetříte si tím drahocenný čas na letišti.
  • Elektroniku a náhradní baterie mějte vždy v příručním zavazadle. To se týká také powerbank a nejrůznějších kabelů či nabíjecích stanic.
  • Nemějte u sebe zakázané předměty jako nožíky nebo hořlavé látky.

Tekutiny a elektroniku si dejte na vrch zavazadla
J
ak sáček s tekutinami, tak elektroniku či powerbanku si zabalte pokud možno na vrch zavazadla, abyste se k nim snadno dostali. Budete je totiž muset na letišti opět vytáhnout a předložit ke kontrole zvlášť. Pokud si průhledný sáček zapomenete, dostanete jej přímo na pražském letišti. Mělo by se však jednat o poslední záchranu.

Z kapes všechno ven
Na letišti je nutné ke kontrole odevzdat všechny osobní věci, které máte u sebe, zejména všechny kovové předměty. Myslete proto na pásky, hodinky, šperky, mince ale také například boty, které mohou mít v sobě kov. Odložit bude nutné také svrchní oděv a pokrývku hlavy.

Všechny informace najdete detailně také na tomto videu:

 

 

cestování Letiště Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%