Tunel
Foto: autorka

Tunel

21. 5. 2019

Nevěřím sice na pověry a nechci ani nic přivolávat, ale zdá se mi, že se mé tělo se svými potížemi nějak dohodlo nebo jim něco slíbilo, ale velmi se mi ulevilo.

Jsem zase spokojená  skoro se vším, nic, co nemůžu změnit, si do hlavy neberu. Nedívám se  v televizi na zprávy, protože horory nemám ráda. Dívám se, jako některé jiné starší ženy, na seriály a ty mě tolik neděsí. Děti sice říkají , že jsou to blbosti, ale tak ať se nedívají. Mně takové neškodné blbosti nevadí. Postavám v duchu fandím, obdivuji je, radím jim a nebo je nemám vůbec ráda. Je jim to jedno, ale mě to baví..

Život okolo mne je podobný, ale to už není tak dobré. Byla jsem dokonce v kině na filmu "Ženy v běhu". Kdo se chcete hodně zasmát, jděte na to. Víte přece, že smích prodlužuje život a je hodně zdravý.

Tuhle jsem šla zase s pejskem na procházku do parku a co nevidím. Tunel!!! Připomínal mi odchod ze života, kdy prý jdete tunelem a na konci vás čeká něco krásného. Já jdu tunelem, který tvoří krásné stromy, a vidím, že končí, ne nějakým  světlem s krásnou hudbou a nevím ještě čím, ale končí střechou na nějakém baráčku. Tam přece žijí lidé a ne smrt. Je to veliká naděje. Naděje nikdy nekončí a já naději ještě mám. Do tohohle tunelu budu chodit hrozně ráda.

PS Nelituji, že jsem stará, je to výsada. Ti méně šťastní už umřeli a stáří se nedožili.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%