Pradědovo tajemství

Pradědovo tajemství

20. 10. 2012

Dopřejte si "plnotučné" topinky s vepřovými kotletkami. Nejsou to sice klasické rychlovky, ale vydají za plnohodnotný oběd "do ruky". Hodí se na jakoukoli party.

Ingredience (čtyři porce)
4 vepřové kotletky bez kostí, 1 balení zeleninového leča, 1 cibule, 8 stroužků česneku, 5 lžic oleje, 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu, 0,1 l piva, 20 dkg strouhané Nivy (či jiný sýr dle chuti), sůl, pepř, oregano, feferonky, 8 topinek.

Příprava
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo. Mírně povaříme asi tři minuty. Dochutíme pepřem, solí a oreganem.

Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelijeme je šťávou se zeleninou. Na ně položíme porci masa a posypeme hustě strouhaným sýrem. Ozdobíme třeba feferonkou.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA