Brýle
Ilustrační foto: pixabay.com

Brýle

26. 2. 2019

Ráda bych se s Vámi podělila o úsměvnou historku s tehdy malou, asi čtyřletou vnučkou Andrejkou. Byla to doba, kdy jsem ještě pracovala a měla  hlavu jako pátrací balon a vlastně byla stále ve stresu.

Brýle na čtení a práci v kanceláři jsem měla stále buď na nose nebo zapíchnuté ve vlasech, aby byly  po ruce. Nebyly to brýle obyčejné, byly speciálně upravené pro práci s počítačem, aby řádně chránily múj zrak. Byly hezké a dosti drahé a hlavně, moje oblíbené. Jednoho dne byl  zase pěkný fofr a já nevěděla, kde mi hlava stojí.

Rozhodla jsem se, že ještě napíšu zprávu pro pojišťovnu a ostatní dodělám přiští den. Sednu ke svému pracovnímu stolu, sáhnu do vlasů a brýle nikde. Nebyly na stole ani pod stolem. Říkám si, to mi tak ještě chybělo, ztratit oblíbené brýle! Začala jsem naříkat: Co já si bez brýlí počnu,  bez nich jsem ztracená a naprosto nepoužitelná! Tento můj nářek zaslechla naše Andrejka, tehdy jsem měla pracovnu v domě, kde jsme bydleli, a začala mě utěšovat slovy: Babicko, ty ses ale tudlo, ty bejle se najdou, asi je más nekde zahlabaný, asi nekde ve skzíni. 

Ano, Andrejka měla pravdu. Nakonec se brýle našly, v regále, mezi kancelářskými šanony!

Jsou to již "Staré pověsti české", ale při vzpomínce se musím smát .

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.