Statkářská bída

Statkářská bída

4. 10. 2012

Co dělat, když na velké vyvařování chybějí suroviny, čas, nebo obojí? Připravte si jednoduše statkářskou bídu.

Nejdříve si ve slupce uvaříte 2-3 větší brambory a také 8-10 vajec natvrdo.

Potom nadrobno nakrájíte 1 pěknou cibuličku a zpěníte ji na másle. Zasypete ji trochou polohrubé mouky a mícháte až zezlátne. Přidáte dva kelímky zakysané smetany a chvilku na mírném ohni kvedláte.

Šikovný kousek uzené šunky nakrájíte na kostičky stejně jako vařená vejce a oloupané brambory. Přidáte vše do omáčky a necháte 2-3 hodiny proležet.

Statkářská bída se pojídá studená, velkou lžící přímo z kastrůlku.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 10. týden

Považujete se za gurmány? A vyznáte se ve světového kuchyni? Tak právě to ověří vědomostní kvíz tohoto týdne.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%