Muži v posteli preferují „hysterky“, ženy zase drsnější chlapy s citem pro detail
Ilustrační foto: pixabay.com

Muži v posteli preferují „hysterky“, ženy zase drsnější chlapy s citem pro detail

13. 9. 2018

Průkopnická studie německých odborníků zkoumala, jaký mohou mít povahové rysy partnera či partnerky vliv na náš sexuální život.

Dle zkušeností mužů jsou tak v posteli lepší emočně labilní ženy, dámy si zase pochvalují sex s méně milými muži, kteří dokážou věnovat zvýšenou pozornost detailům. Pro muže poté platí, že jsou se svým sexuálním životem více spokojeni, pokud má jejich partnerka podobnou povahu, a zejména pak preferuje-li obdobné sexuální stimulace.

Studií o sexu a sexuálním životě již vyšla dlouhá řada. Těch, které by se věnovaly tomu, jaký mají na sexuální prožitek vliv osobnostní rysy partnera, však mnoho není. Opomíjenému tématu se jako jeden z málo věnuje nedávný průzkum, jehož výsledky přinesl odborný žurnál The Journal of Sex Research.

Studie německých odborníků z Ruhr-Universität Bochum se zúčastnilo téměř 1000 respondentů, jejichž průměrný věk byl 51 let a jejichž vztah se současným partnerem či partnerkou trval v průměru již 24 let. Vědci se zapojených lidí vyptávali na jejich sexuální život, povahové rysy a sexuální funkce, přičemž u žen se zaměřili na sexuální touhu, uspokojení, vzrušení a orgasmus, u mužů vedle touhy, uspokojení a orgasmu sledovali také erektilní funkci.

Hodní hoši a uměřené dámy netáhnou
Nejnovější průzkum navíc odhalil, že zatímco ženy prožívají lepší sex s muži, kteří nejsou zrovna milí, ale přitom jsou pečliví až puntičkářští, muži si více užívají sex se ženami, které jsou emočně labilní. „U takových žen je typické rychlé střídání nálad a silné, někdy až nepatřičné projevy emocí, což ale v sexu může znamenat více dobrodružství a prolomení stereotypu, který je zabijákem milostných vztahů,“ vysvětluje Adam Durčák ze společnosti,  která prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Výsledky studie dále ukazují, že muži si užívají lepšího sexu s partnerkou s podobnými povahovými rysy, zejména pak, pokud ji sexuálně vzrušují stejné podněty.

„Míra toho, jak jsou partneři ve vztahu ‚kompatibilní‘, je ukazatelem životaschopnosti vztahu. Nejde přitom jen o soulad povah, obdobná očekávání od života či podobné principy, ale právě i o obdobné preference v sexuální rovině. Pokud jeden partner touží po divokých experimentech a ten druhý je naopak přísně konzervativní, velmi pravděpodobně nastanou ve vztahu potíže. Důležitá je proto otevřená komunikace mezi partnery,“ upozorňuje Adam Durčák.

vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%