Mělník zve návštěvníky
na tradiční vinobraní

Mělník zve návštěvníky
na tradiční vinobraní

21. 9. 2012

Mělník patří po roce opět příznivcům vína a burčáku. Zvonění zvonů ohlásilo tradiční vinobraní, které potrvá až do neděle. Do města na soutoku Vltavy a Labe se podobně jako v minulosti sjely davy lidí.

"Návštěvnost bych zatím viděl podobnou jako při minulých ročnících. Je to standardní začátek, na jaký jsme zvyklí. Rozhodující bude zejména sobota. Počasí by nám snad mělo být nakloněno," řekl ČTK za organizátory Zdeněk Koudelka. V loňském roce přijelo na slavnosti vína 22 500 dospělých návštěvníků.

Lidé mají i v letošním roce opět k dispozici nepřeberné množství stánků a několik hudebních scén - na náměstí Míru, Palackého náměstí či na prostranství před kulturním domem. Zkrátka nepřijdou ani milovníci divadla a žonglérských kousků, pro ně je vyhrazen prostor v Krombholcově ulici.

Hudebnímu publiku se představí mimo jiné Lešek Semelka, Chinaski, Vlasta Redl, Lenka Dusilová, Petra Janů nebo Pavol Hammel. Proti původnímu programu v sobotu nevystoupí Peter Nagy, nahradí ho skupina Support Lesbiens.

Kromě vína a burčáku návštěvníci holdují i pivu, vzhledem k prohibici ale musejí oželet tvrdý alkohol. "Kdo si to neodpustí, může jít do slabších likérů," uvedl Koudelka. Stánkaři si podle něj objednávají místa dlouho dopředu, a pokud tedy někdo počítal s tím, že bude prodávat i tvrdý alkohol, tak ho musel ze své nabídky vymazat. Na dodržování předpisů podle Koudelky organizátoři dohlížejí ve spolupráci s hygieniky a celníky.

Historie mělnického vinobraní sahá až do roku 1911, ale tradiční každoroční slavností se stalo až v posledních desetiletích. Nepřerušily je ani povodně v roce 2002, pouze musel být program zkrácen na jeden den.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%