Tajemná zákoutí zahrad. Jak na ně?
Ilustrační foto: pinterest.com a pixabay,com

Tajemná zákoutí zahrad. Jak na ně?

8. 6. 2018

Mnohdy stačí málo. Starý hrnec, prasklý džbán, nepoužívaný bicykl, necky, rozpadající se lavička. Právě věci zdánlivě na odpis jsou nyní žádané mezi designéry a stylisty. Pokud takové máte, važte si jich a využijte je.

Se současným trendem návratu ke klasickým starým divokým zahradám jde ruku v ruce další jev. Vytváření tajemných kouzelných zákoutí. Může jít o malou dekoraci nebo promyšlenou instalaci velkého předmětu, podstatné je, že dodá zahradě nebo domu osobitost.

V poslední době vypadá většina balkonů, dvorů a zahrad tak nějak stejně. Tak proč právě tomu svému oblíbenému místu nedodat něco, co žádné jiné místo nemá? Něco, na co se rádi budeme dívat, nad čím návštěva řekne: ach, to je krásné.

Nejlepší je umět najít a využít staré věci. Takové, které už zdánlivě k ničemu neslouží a jsou často zaházené jiným harampádím v dílnách a garážích. Starý nočník, starý zrezivělý kbelík, nejrůznější nádoby, poličky. Čím starší a ošklivější, tím lépe.

Ostatně, stačí se podívat na různé weby, kde lidé draží nepotřebné věci. Mnohdy se pak člověk diví, za co jsou lidé ochotni zaplatit. Zpravidla jsou to šikulové, kteří umějí staré věci využít, zrenovovat, třeba znovu prodat nebo se z nich pak sám kochat. Letní čas je ideální doba, jak nějakou takovou věc zkusit do zahrady zakomponovat. Nebo ji zrenovovat a přesně si promyslet, jakými květinami ji příští jaro osadíme, aby to další léto byla okouzlujícím místem zahrady, balkonu nebo třeba dvorku u činžovního domu.

Zkrátka, aby bylo vidět, že tam žije někdo, kdo je zajímavý, když umí tvořit tak zajímavé věci vlastně z ničeho. Tady je malá inspirace.

Hana Charvátová, redakce

zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%