V Mikulově bylo slavnostně
zahájeno Pálavské vinobraní

V Mikulově bylo slavnostně
zahájeno Pálavské vinobraní

7. 9. 2012

První velká akce letošní vinařské sezony pro širokou veřejnost začala v pátek odpoledne v Mikulově koncertem kapely Medicimbal. Pálavské vinobraní otevřelo své brány návštěvníkům, kteří se mohou těšit na pestrou hudební nabídku, dílny a pochopitelně také na víno a burčák.

Od půl deváté byla připravena slavnostní ceremonie, vyslání družiny pro krále Václava IV. Také v sobotu přijede král, tentokrát s královnou Chantal Poullain, následovat bude historický a krojový průvod městem.

Na Pálavském vinobraní nechybí ani vinařské městečko v Kapucínské ulici, řemeslná tržnice či stánky. I v novodobé historii oslav se už stačily vytvořit programové stálice. Patří mezi ně třeba nedělní výstup na Svatý kopeček nebo Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně, jehož dějištěm se rok co rok stává mikulovský zámek.

Součástí programu jsou i vystoupení hvězd populární hudby a bavičů. „Pálavské vinobraní se odehrává v celém Mikulově a díky tomu zde dostanou prostor příznivci rozmanitých žánrů – hlavní koncerty v amfiteátru přivítají Davida Kollera, Katarínu Knechtovou, No Name, Chinaski, Čechomor a další. Přijedou i hvězdy humoru a recese, jako je Iva Pazderková nebo Zdeněk Izer, příznivci swingu a orchestrů ocení Láďu Kerndla a samozřejmě vystoupí řada vynikajících cimbálek, dechovek a folklorních souborů,“ uvedla manažerka akce Lenka Křivánková.

Permanentka na Pálavské vinobraní vyjde na 400 korun, vstup pouze na sobotu je 200 Kč, v neděli si zájemci musí připravit 150 korun.

Loni si do Mikulova našlo cestu za druhý zářijový víkend rekordních 45 tisíc lidí.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.