Pečená červená řepa s nivou
Ilustrační foto: pixabay.com

Pečená červená řepa s nivou

18. 11. 2016

Dnes jsem se rozhodla pro oběd bez masa, ale na sladké jídlo jsem chuť neměla. Ve sklepě mám vlastnoručně vypěstovanou červenou řepu, a protože už několik let peču řepu podle časopisu Apetit, tak jsem si řekla, že to chce malou změnu.
A tak vznikl tento recept:

Pečená červená řepa s nivou, budete potřebovat (na dvě porce)
1 velká červená řepa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 - 2 lžíce balsamikového octa
1 cibule
4 stroužky česneku
bylinky – tymián, rozmarýn (když nemáme čerstvé, použijeme sušené)
sůl

15 dkg sýru niva (nastrouhat)

Řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Uděláme si zálivku z oleje, medu a balsamika. Do zapékací nádoby dáme řepu, na větší dílky nakrájenou cibuli a čtyři celé stroužky česneku – neoloupané, vše promícháme se zálivkou, posypeme bylinkami a osolíme. Přikryjeme alobalem, který dobře utěsníme, a dáme na 1,5 hodiny péct do trouby na 160ºC. Po tomto čase řepu zkontrolujeme, zda je dost měkká. Vymačkáme upečený česnek a promícháme s řepou. Pak směs posypeme strouhanou nivou a dáme ještě asi na půl hodinky do trouby.

Já jsem tento pokrm, který úžasně voněl a dobře chutnal, podávala s pečenými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.

Poznámka: při solení mějte na paměti, že niva je docela slaná.
Dobrou chuť.



Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA