Čtvrtek - den milovníků knih
Ilustrační foto: pixabay.com

Čtvrtek - den milovníků knih

10. 10. 2016
Jubilejní desátý Velký knižní čtvrtek startuje 13. října. Tradiční akci by si neměli nechat ujít milovníci knih, protože je nejen jejich svátkem, ale také nabízí řadu zajímavých setkání a možnost nákupu knížek za zvýhodněné ceny.
 
"Když jsme začínali, samozřejmě jsme netušili, jak dobře se akce u čtenářů zapíše," říká zástupce pořadatele Jiří Michek. Už dávno nejde jen o upozornění na zajímavé nové tituly, ale hlavně o možnost lidí setkat se s autory. Ta nebudou chybět ani letos. Už tradičně proběhnou v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí a to 13. října od 17 hodin a pak 20. října v Knihovně Jiřího Mahena v Brně v Kobližné ulici.
 
Vstupné je zdarma a bude možné si koupit aktuální novinky za zvýhodněné ceny. A kdo jsou autoři, jejichž novinky se letos na pultech knihkupectví v rámci akce objeví? Evžen Boček, Jiří Padevět, Petr Stančík, Jiří Hájíček, Václav Cílek a řada dalších.
 
Mimo setkání v knihovnách letos pořadatelé připravili i soutěž o nejlepší knihu z Velkého knižního čtvrtku. Tentokrát se bude vybírat ta nejoblíbenější z uplynulých deseti sezón, tedy celkem ze sto třiceti vydaných knih. Soutěž bude vyhlášena na webových stránkách akce v den zahájení aktuálního jubilejního pokračování, tedy ve čtvrtek 13. října a bude ukončena 13. listopadu.
 
Podrobnosti o soutěži najdeme na webových stránkách www.velkyctvrtek.cz. Takže všichni, kdo ještě nezapomněli číst, mají v příštích dnech možnost se pobavit, setkat se zajímavými lidmi a třeba si koupit nějakou pěknou novou knížku.
knihy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.