Tyto perníčky mají výhodu, že se mohou hned jíst. Odpadá doba čekání na změknutí. Navíc jsou jednoduché na přípravu. A také dobré. Zkuste, milí íčkaři!
Do mísy dáme 56dkg hladké mouky, 28dkg cukru, 4 lžíce rozpuštěného medu, 4 vejce, 2 kávové lžičky sody, tlučený fenikl, anýz, hřebíček a citrónovou kůru. (l,5 lžičky perníkového koření).
Vše vypracujeme v těsto. Těsto necháme aspoň přes noc odpočinout. Pak rozválíme těsto na placku 1cm silnou a vykrajujeme kolečka, hvězdičky atd., které pomažeme vajíčkem a do středu dáme půl mandle. Pak dáme vykrojené tvary na vymazaný plech a v dosti teplé troubě upečeme. Při pečení napřed upéci pár kousků na zkoušku - kvůli velikosti - hodně vyskočí.