Je podzim, ovoce sklizené ve sklepě, nic nebrání tomu, abychom předcházeli zimnímu nedostatku vitaminů. A když se přidá chuť na něco dobrého, mohou pomoci jablíčka. Jak? Upečeme si střapatý koláč.
Ingredience
15 dkg mouky
12 dkg cukru
12 dkg másla
3 žloutky
3 lžíce smetany
0,5 balíčku prášku do pečiva
5 bílků
0,5 kg jablek
Postup
Do pěny umícháme žloutky s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a smetanu. Do hladké hmoty přidáme prášek do pečiva, pšeničnou mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme opatrně asi na tři prsty do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče. Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky a zapícháme stejnoměrně do těsta. Poprášíme cukrem se skořicí a pečeme. Jemný koláč krájíme ještě teplý otřeným nožem namočeným v horké vodě. A je to mňamka.
Dobrou chuť!