K nedělnímu obědu se svými dcerami jsem vybrala plněné žampiony s opékanými bramborami. A vařila jsem opět v Pečence, ktero jsem vyhrála v soutěži magazínu i60.
Suroviny pro 3 osoby:
9 větších žampionů, cibule, sýr Niva, 1 syrové vejce, koření dle chuti, máslo, trocha oleje
oloupané brambory, sůl, mletá paprika sladká i pálivá, kousek červené papriky na ozdobu, ledový salát s octovou zálivkou
Postup:
Nejprve oloupeme žampiony a vykrojíme nožky, které jemně pokrájíme a dáme na zesklovatělou cibulku chvílí podusit. Podušenou směs smícháme v misce s rozdrobenou Nivou a zamícháme s vejcem. Nesolíme - Niva je slaná dost. Touto směsí naplníme vydlabané kloboučky žampionů a navrch položíme kousek červené papriky na ozdobu a vložíme do zapékací misy.
Oloupané brambory nakrájíme na "měsíčky" a smícháme s paprikami a solí. Toto dělám tak, že do většího, těsného mikrotenového sáčku nasypu směs koření a soli, nafouknu ho a přidám nakrájené brambory. Znovu nafouknu a v sáčku vše lehce promíchám. Koření perfektně přilne k bramborám. Tyto naskládám do volného místa v zapékací misce Pečenky vedle žampionů. Vše připravuji na směsi másla s trochou oleje. Pečeme při teplotě asi 200 stupňů 30- 40 minut.
Ledový salát opereme, natrháme na kousky a zalijeme octovým nálevem s cukrem.
Není to moc pracné, typ sýru i koření můžete měnit podle chuti. Kdo má rád, přidá do plnící směsi i rozkrájenou šunku.
Dobrou chuť!