Studená okurková polévka

Studená okurková polévka

29. 7. 2015

Nastala ta pravá okurková sezóna, a teď mám na mysli zahradnickou, ne tu novinářskou. I když meteorologové slibují, že už nebudou taková vedra, mohla by vám přijít k chuti studená okurková polévka.

Budete potřebovat:

1,5 litru kuřecího vývaru
3 oloupané brambory nakrájené na kostky
1 cibuli
2 dkg másla
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 kelímek 12% smetany
1 kelímek bílého jogurtu
1- 2 stroužky česneku
pepř dle chuti, sůl
1 okurku
kopr

Postup:

  1. Rozpustit máslo a na něm zpěnit pokrájenou cibuli - nesmí zhnědnout

  2. Přidat brambory, bobkový list, nové koření – chvíli restujeme

  3. Zalít vše připraveným vývarem, vložit česnek

    Vaříme 10 – 15 minut. Poté vyndáme koření a polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme smetanu a polévku přivedeme k varu, odstavíme z plotny a za občasného promíchání polévku vychladíme. Pokud ji chceme opravdu studenou, vložíme ji do lednice. Do studené polévky rozmícháme kelímek bílého jogurtu + jemně nastrouhanou mladou okurku, dle chutí opepříme, osolíme a přidáme nasekaný kopr.

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

18%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%