Švestkový kečup

Švestkový kečup

15. 6. 2015

Vážení, tento recept na švestkový kečup mám vyzkoušený, je skvělý!

Na 4 skleničky o obsahu 150 ml budete potřebovat. 1 kg odpeckovaných čerstvých švestek, 60 – 100 ml jablečného octa, 60 g třtinového cukru, 2 stroužky česneku, čajovou lžičku mleté skořice, ½ lžičky perníkového koření, špetku kajenského pepře.

Švestky nakrájejte na kousky a zalijte 200 ml vody a jablečným octem, přidejte cukr, koření a rozmačkaný česnek. Přiveďte k varu a duste 20 minut – do rozvaření. Směs rozmixujte a ještě propasírujte přes sítko. Propasírovanou směs pak vraťte na plotnu a přiveďte k varu, horké plňte do nahřátých šroubovacích skleniček. Uzavřete, na chvíli obraťte dnem vzhůru. Podávejte stejně jako klasický kečup z rajčat.

Můj tip: pokud chcete mít kečup ostřejší, přidejte před pasírováním do směsi jemně nastrouhaný čerstvý zázvor.

Já jsem kečup po rozmixování nepasírovala a vůbec to nevadilo. Kečup byl jemný a hlavně dobrý. Jedna dávka prostě nestačí.

Ať se Vám podaří!

 


recepty
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA