Léto už k nám pospíchá a na trhu i v zahradách se objevují první jahody. Moje rodina miluje bublaninu s drobným ovocem - jahodami, borůvkami, rybízem.
Pojďte si ji také vyzkoušet. Tady je můj recept:
Ingredience:
6 žloutků
36 dkg krupicového cukru
36 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2 dcl mléka
2 dcl oleje
špetku soli
z 6 bílků tuhý sníh
drobné ovoce
Příprava je jednoduchá. V míse smíchejte všechny sypké ingredience, pak přidejte žloutky rozmíchané v mléce a přilijte olej. Vše důkladně promíchejte. Na závěr vmíchejte tuhý sníh z bílků a znovu lehce promíchejte. Na povrch dejte ovoce, jahody rozkrájené na čtvrtky a podobně. Pod ovoce můžete bublaninu posypat strouhaným kokosem.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů C, pečte asi 45 minut na pekáči vyloženém pečicím papírem.
Když jsme doma sami dva, tak bublaninu peču z poloviny dávky. A nejvíc chutná ta s červeným rybízem.
Rada na závěr: před pečením nalít do pekáče trochu vody, aby bylo dno i okraje namočené, přebytečnou vodu vylít. Pak dám pečicí papír, nezvedá se.
Dobrou chuť!