Bublanina s ovocem

Bublanina s ovocem

3. 6. 2015

Léto už k nám pospíchá a na trhu i v zahradách se objevují první jahody. Moje rodina miluje bublaninu s drobným ovocem - jahodami, borůvkami, rybízem.

Pojďte si ji také vyzkoušet. Tady je můj recept:

Ingredience:
6 žloutků
36 dkg krupicového cukru
36 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2 dcl mléka
2 dcl oleje
špetku soli
z 6 bílků tuhý sníh
drobné ovoce

Příprava je jednoduchá. V míse smíchejte všechny sypké ingredience, pak přidejte žloutky rozmíchané v mléce a přilijte olej. Vše důkladně promíchejte. Na závěr vmíchejte tuhý sníh z bílků a znovu lehce promíchejte. Na povrch dejte ovoce, jahody rozkrájené na čtvrtky a podobně. Pod ovoce můžete bublaninu posypat strouhaným kokosem.

Troubu vyhřejte na 180 stupňů C, pečte asi 45 minut na pekáči vyloženém pečicím papírem.

Když jsme doma sami dva, tak bublaninu peču z poloviny dávky. A nejvíc chutná ta s červeným rybízem.

Rada na závěr: před pečením nalít do pekáče trochu vody, aby bylo dno i okraje namočené, přebytečnou vodu vylít. Pak dám pečicí papír, nezvedá se.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA